MUTFAK 93
Türk Mutfağı ve Et Restoranı
Tel: 0850 393 25 25
Adres:
Egemenlik Mahallesi, 6089 Sokak No:2
P.K.35070 Işıkkent
Bornova / İzmir

Yemek Tarifleri

Adıyla da insanlarının hafızalarında artık yer edinmeye başlayan Mutfak 93 Restaurant'ı muhteşem atmosferi ve Türk mutfağının en seçkin örnekleri ile öğle yemekleri için bir merkez haline gelmeye başladı. Mutfak 93, öğle yemeklerinin yanısıra özel akşam yemekleri ve grup toplantıları için de misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz gözde bir mekandır. Yine Mutfak 93 kadrosunda yer alan, Türkiye'nin en iyi aşçılarının elinden çıkan bir tarifimizi de sizlerle bu yazımızda paylaşmak istedik. Elbette bu ve diğer yemeklerimizi evinizde hazırlayabilmeniz için verdiğimiz bu tariflerin ulaşabileceği en leziz halini tatmak için sizi Mutfak 93'e bekliyoruz. Güveç kaplarda, en mükemmel pişirme teknikleri ile hazırlanmış yemeklerimiz, her öğlen, Bornova, Işıkkent'teki…
Küçükbaş hayvan etlerinden yapılan yemekler Osmanlı mutfağında olduğu gibi bu mutfağın devamı olan Türk mutfağında da büyük bir yer almaktadır. Ülkemizde en sık yetiştirilen hayvan türlerinden biri olan koyun ve kuzu besiciliği, bu hayvanların etlerinden yapılan yemekleri ön plana çıkarmıştır. İzmir ve çevresinde de düşünülenin aksine, ot yemekleri kadar tandır, köfte ve benzeri et yemeklerinin tarihi de oldukça eskidir. Restoran ve lokantalarda sıkça karşılaştığımız bu et yemeklerini sıklıkla evlerde yapılır. Bu yemekleri evde yapma şansınız zor veya zaman alçaksa Mutfak 93 Restaurant’ımız da, menü de yer aldığı bir öğle yemeğimizde muhteşem lezzetleri ile deneyebilirsiniz. Biz evlerinde de bu lezzetleri yapmak…
Tarihi dokusu, denizi, havası ve şanlı geçmişi ile bilinen bir şehir olan İzmir, Türkiye’de birçok kentin olduğu gibi köftesi ile de ünlüdür. Osmanlı mutfağı ile soframıza giren köfte önceleri çok çeşitli şekillerde yapılmasa da zamanla yörede yetişen hayvanların beslenme alışkanlığı, farklı yöntemlerin geliştirilmesi ve mutfak kültürünün artması ile günümüzde 300’e yakın çeşit bulundurmaktadır. Her yörede farklı yapılan köfte, İzmir’de de güzel bir öğle ya da akşam yemeği sofrasına yakışır şekilde yapılmaktadır. Domates sosu ve patates eşliğinde sunulan İzmir Köfte, İzmir’in birçok yerinde irili ufaklı lokantalarda da halen İzmir yöresel yemeği olarak servis edilmektedir. Restoranımız Mutfak 93 de yöresel Türk mutfağının…
Kuru fasulye yemeği ülkemiz toprakları ile özdeşleşmiş, herkes tarafından bilinen bir yemektir. Birçok çeşidi vardır ve hemen her evde sofralarda görülebilir. Bu kuru fasulye çeşitleri ise; etli kuru fasulye, etsiz kuru fasulye ve sucuklu kuru fasulye gibi çeşitlenebilir. Gemici kuru fasulye ise bu türlerden etsiz olan, bol sebzeli hali ile yapılan kuru fasulye yemeğidir. Sebzeli hali ile hem çok sağlıklı hem etli hali kadar lezzetli bir yemektir. Gemici Kuru Fasulye Nereden Geliyor? Etsiz kuru fasulyenin adının neden gemici usulü kuru fasulye olduğu da güzel bir geçmişe dayanmaktadır. Gemilerde belirli günlerde, örneğin Pazartesi, kuru fasulye servis edilmektedir. Bunun sebebi ise birkaç…
Yöresel tarifler dendiğinde akla gelen köfte yemekleri, Türk mutfağının en belirgin lezzetleri arasında yer alır. İzmir, Tekirdağ, Rize ve Gaziantep köfteye adını veren iller arasında sayılabilir. Hazırladıkları yemeklere bölgesel malzemeler ve tecrübeleri ile lezzet katan Türkiye’nin sayılı aşçıları arasında olan Mutfak 93 Restaurant aşçıları, işin sırrının doğru et seçimi ve kararında baharat kullanımının köfteye lezzetini veren en önemli kriterler olduğunu vurguluyorlar. Yolu İzmir'e düşenler güveç kaplarda, teknoloji harikası fırınlarda pişen chedar soslu peynirli köfteyi İzmir, Bornova, Işıkkent’te bulunan Mutfak 93 Restaurant sunumuyla deneyerek unutamayacakları bir lezzet deneyimi yaşayabilirler. İzmir, Bornova, Işıkkent'teki Mutfak 93 Restaurant’ımızı hala ziyaret edememiş, uzaktaki takipçilerimiz ise…
Köftenin her çeşidinin makbul olduğu Türk mutfağında ekşili köftenin yeri bir başkadır. Sulu köfte ile sık sık karıştırılan tarifin en önemli püf noktası limonla yapılan terbiyenin yemeğe kattığı özel lezzettir. İçinde etten sebzeye kadar geniş bir malzeme listesinin yer aldığı tarif, öğle yemeğinden akşam yemeğine kadar günün farklı saatlerinde afiyetle tüketilebilir. Bu damaklarda yer edecek olan lezzeti Mutfak 93 restaurant özel sunumuyla deneyerek siz de hayran kalabilirsiniz.Kaç Kişilik: 4 kişilikHazırlama Süresi: 20 dakikaPişirme Süresi: 30 dakikaEkşili Köfte İçin Gerekli Malzemeler:* Yarım çay bardağı ayçiçek yağı* 1 adet kuru soğan* 2 orta boy patates* 1 adet havuç* Yarım bardak kuru naneKöfte…
Arnavut ciğeri doğru yapıldığı takdirde ben hiç ciğer sevmem diyenleri bile baştan çıkaracak bir lezzettir. Hem her öğünde ana yemek olarak rahatlıkla sunulabilir hem öğün aralarında iyi bir ekmek içi yemek ve atıştırmalık olacaktır. Türk mutfağının mezeleri içinde de baş köşede yeri vardır. Mutfak 93 restoranımızda en sevilen ve tercih edilen yemeklerden biridir. Elbette tariflerimiz ile evde de yapabileceğiniz Arnavut ciğerini bir öğlen yemeğinde Işıkkent, Bornova’da ki Mutfak 93 restoranımızda, kendi besi çiftliğimizden gelen etlerimiz ile Türkiye’nin en iyi aşçılarının elinden denemeniz konusunda ısrar ediyoruz. İzmir'in en iyi restoranı diye boşuna Mutfak 93 demediğimizi sizde şahit olacaksınız.
Beşamel sosun lezzetiyle beraber tadına doyum olmayan dana eti ile yapılan gürcü kebabı, evinizde de zahmetsiz ve keyifli bir şekilde hazırlanacak ana yemektir. Özellikle mevsiminde pişirilir ise bu yemek tarifi, sofrasında özel misafirlerini ağırlayan ve hünerleri ile onları etkilemek isteyen ev sahipleri için ilk tercih olacaktır.
Hasanpaşa köftesini ister arkadaşlarınızı ağırlarken ister evinizde vereceğiniz özel davetlerinizde davetlilerinizi ağırlarken çok kolay yapabilirsiniz. Kolay yapımının yanında, tabaklarda gösterişli duran, patates püresinin ve köftenin birleşiminden ortaya çıkan harikulade bir yemektir.