MUTFAK 93
Türk Mutfağı ve Et Restoranı
Tel: 0850 393 25 25
Adres:
Egemenlik Mahallesi, 6089 Sokak No:2
P.K.35070 Işıkkent
Bornova / İzmir
Pazar, 14 Ekim 2018 15:05

Cheddar Soslu Peynirli Köfte

Cheddar Soslu Peynirli Köfte Cheddar Soslu Peynirli Köfte Mutfak 93
Yöresel tarifler dendiğinde akla gelen köfte yemekleri, Türk mutfağının en belirgin lezzetleri arasında yer alır. İzmir, Tekirdağ, Rize ve Gaziantep köfteye adını veren iller arasında sayılabilir. Hazırladıkları yemeklere bölgesel malzemeler ve tecrübeleri ile lezzet katan Türkiye’nin sayılı aşçıları arasında olan Mutfak 93 Restaurant aşçıları, işin sırrının doğru et seçimi ve kararında baharat kullanımının köfteye lezzetini veren en önemli kriterler olduğunu vurguluyorlar. Yolu İzmir'e düşenler güveç kaplarda, teknoloji harikası fırınlarda pişen chedar soslu peynirli köfteyi İzmir, Bornova, Işıkkent’te bulunan Mutfak 93 Restaurant sunumuyla deneyerek unutamayacakları bir lezzet deneyimi yaşayabilirler.
İzmir, Bornova, Işıkkent'teki Mutfak 93 Restaurant’ımızı hala ziyaret edememiş, uzaktaki takipçilerimiz ise aşçılarımızın verdiği bu harika tarif ile de kendi evlerinde de misafirleri için özel sofralar kurabilirler.
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 35-40 dakika

Cheddar Soslu Peynirli Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

• Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
• 300 gr. dilim chedar peyniri ( Tepsi de köfte katmanını kapatacak kadar peynir gerekli )
• 100 gr. kaşar peyniri rendesi
• 1 su bardağı önceden çekilmiş bayat ekmek içi
• Hepsinde 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
• 1 adet soğan
• 1 adet yumurta
• 5-6 sap ince kıyılmış maydanoz
• Sunum için domates

Chedar Soslu Peynirli Köftenin Yapılışı:

1- Maydanozu ince olarak kıyın. Soğanı rendeleyin.
2- Köftenin katmanı yapacağınız cheddar ve kaşar peynirlerini ayrı tutarak, köfteyi hazırlayacağınız malzemeleri derin bir kaba alın. Kıyma, bayat ekmek içini, ince kıyılmış maydanozu, soğan rendesi üzerine yumurtayı kıyıp karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin. Beraber iyice yoğurun.
3- Hazırladığınız köfte harcınının üstünü streç naylon film ile kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.
4- Ardından buzdolabından çıkardığınız köfte harcını ikiye ayırın. İlk kısmı 35-40 cm’lik bir yuvarlak borcam veya emaye fırın tepsisine yayın. Hafifçe bastırın. Bu sırada fırını açıp 180 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtın.
5- Cheddar peynirlerini harcın üstüne harcı kapatacak şekilde dizin. Kaşar peyniri rendesini de cheddar peynir katmanına serin. Kalan köfte harcını da elle açıp peynirlerin üstüne yayın. Ve yine hafifçe bastırın.
6- Kalan cheddar peynirlerini de köftenin üzerine serin.
7- Isınan fırına tepsinizi verin. Yaklaşık 30-35 dakika fırında tutun. Peynirler erimeye başlayınca köftenin üstü de yanacak kadar beklemeyin. Köftenin içi yoksa kuruyacaktır.
8- Köfte fırında iken son 10-15 dakikasında hazırlığına başladığınız cheddar sosunu ocağa koyup ısıtıp hazırlayın.
9- Fırından aldığınız tepsi köfteyi büyük havuz dilimleri şeklinde kesip tabaklara alın. Cheddar sosunu tabakta iken peynirli köftenizin üzerine ilave edin.

Cheddar Sos Tarifi İçin Gerekli Malzemeler:

• 300 gr. cheddar peyniri
• Yarım su bardağı krema (100 -120 gr)
• 1 Yemek kaşığı tereyağ
• 1 Adet kapri biber
• 1 Diş sarımsak
• ½ adet havuç rendesi
• Taze baharatlar ( nane, maydanoz, veya kekik )
Malzemelerin hepsini bir kaba alın, varsa mutfak robotunun kabına koyup robottan geçirin veya bir koyduğunuz kapta mikserden geçirin. Karışımı sos tenceresine alın, kıvam alıncaya kadar karıştırarak ısıtın. Fırından aldığınız köfteleri dilimledikten sonra dilediğiniz oranda dilimlerin üzerinde gezdirin.
Püf Noktası:
Özellikle İzmir ve çevresinde çok sık pişirilen ve sevilerek tüketilen bu tarif, damak tadına uygun olarak farklı peynir çeşitleriyle de hazırlanabilir. Özellikle taze kaşar ya da rendelenmiş mozzarella ile hazırlanacak olan bu tarife dileyenler sotelenmiş mantar dilimleri de ilave edebilirler. Tamamen damak tadına uygun olarak zenginleştirilebilecek olan lezzet, günün farklı saatlerinde servis edilir. İyi bir öğle yemeği menüsü olabileceği gibi akşam yemeğinin ana yemeği de olacaktır. Peynirin tadını sevmeyen, yemek istemeyen çocuklar için keyifli bir alternatif yaratan bu tarif, davet sofralarında da kullanılabilir.
Servis Önerisi:
Köfte dendiği zaman akla gelen pek çok farklı tarif ve malzemeden birisi olan yemek, sahip olduğu salçalı sos nedeniyle renkli ve hoş bir görünüme sahiptir. Restoranımızda patates püresi ile servis ettiğimiz bu yemeği isterseniz, pirinç pilavıyla da servis edebilirsiniz. Pürenin üzerine koyacağınız domatesler, yine sofradaki kişilere göre cacık, bulgur pilavı, çoban salata, ev yapımı yoğurt, ayran, salata, piyaz ya da cevizli erişte ile aynı tabağı da paylaşabilecek olan chedar soslu peynirli köfte yemeğimiz, Işıkkent Mutfak 93 Restaurant'ın en güzel, en tercih edilen yemek tariflerinden birisidir. Kesinlikle alışkanlık yapacaktır.

Tarifi Bir De Mutfak 93 Restaurantı'mızda Deneyin

İzmir, Bornova, Işıkkent'te yer alan Mutfak 93 Restaurant’ımızda kendi besi çiftliğinden gelen kendi yetiştirdiğimiz hayvanlarımızın etleriyle bu yemekleri hazırlamaktayız. Tüm malzemelerimiz gıda mühendislerince an an denetlenmektedir. Yemekleriniz en hijyen ve sağlıklı ortam da hazırlanır. Titizlikle misafirlerimize sunulmaktadır.
Artık siz de, Mutfak 93 Restaurant menüsünün en çok sipariş alan tariflerinden olan bu yemeği ister yerimizde tadabilir veya evinizde yapıp, harikalar yaratabilirsiniz. Afiyet olsun.