MUTFAK 93
Türk Mutfağı ve Et Restoranı
Tel: 0850 393 25 25
Adres:
Egemenlik Mahallesi, 6089 Sokak No:2
P.K.35070 Işıkkent
Bornova / İzmir
Pazar, 07 Ekim 2018 16:16

Ekşili Köfte

Ekşili Köfte Ekşili Köfte Mutfak 93
Köftenin her çeşidinin makbul olduğu Türk mutfağında ekşili köftenin yeri bir başkadır. Sulu köfte ile sık sık karıştırılan tarifin en önemli püf noktası limonla yapılan terbiyenin yemeğe kattığı özel lezzettir. İçinde etten sebzeye kadar geniş bir malzeme listesinin yer aldığı tarif, öğle yemeğinden akşam yemeğine kadar günün farklı saatlerinde afiyetle tüketilebilir. Bu damaklarda yer edecek olan lezzeti Mutfak 93 restaurant özel sunumuyla deneyerek siz de hayran kalabilirsiniz.
Kaç Kişilik: 4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 30 dakika

Ekşili Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

* Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
* 1 adet kuru soğan
* 2 orta boy patates
* 1 adet havuç
* Yarım bardak kuru nane

Köfte İçin Gerekli Malzemeler:

* 250 gram az yağlı kıyma
* 1 adet yumurta
* Tuz ve karabiber
* 2 yemek kaşığı kırık pirinç
* 2-3 sap ince kıyılmış maydanoz
* 2 yemek kaşığı un
Terbiye İçin Gerekli Malzemeler:
* 1 adet yumurta sarısı
* Yarım limonun suyu
* 1 çay bardağı sıcak su

Ekşili Köfte Yapılışı:

1- Köfte için gerekli olan malzemeler un hariç bir kaba alınır. Tüm malzemeler iyice karıştırılır ve yoğrulur. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparılır ve un serilmiş geniş bir tepsiye yuvarlanarak atılır.
2- Kuru soğan, havuç ve patates ayıklanır, yıkanır ve küp şeklinde doğranır.
3- Ayçiçek yağı bir tencerede kızdırılır ve sırasıyla soğan, havuç ve patatesler renk alana kadar kavrulur.
4- Derin bir tencereye alınan 1 litre su kaynadıktan sonra içine sebzeler ve her tarafı unlanmış köfteler atılır.
5- Malzemeler yaklaşık olarak 20 dakika kaynatılır ve terbiye hazırlığına geçilir.
6- Yumurta sarısı, limon suyu ve yemekten alınan bir kepçe su pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
7- Terbiye ekşili köfte içine azar azar ve yavaşça ilave edilir.
8- Yemeği 10 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonra altı kapatılarak ılınmaya bırakılır.
Püf Noktası:
Ekşili köfte tarifinin en önemli püf noktası terbiyenin kesilmeden sıcak yemeğe ilave edilmesidir. Adeta bir restoran aşçısının elinden çıkmış kadar güzel bir tarif için terbiye karışımının yemeğin suyuyla ılındıktan sonra yemeğe ilave edilmesi gerekir. Köftenin yer aldığı her yemekte olduğu gibi son derece besleyici özelliğe sahip olan bu tarif İzmir, Bornova, Işıkkent Mutfak 93 Restaurant’ta sağlık ve hijyen kurallarına harfiyen uyularak, en son teknoloji Rational fırınlarında güveç kaplarda hazırlanıp, pişirilir.
Servis Önerisi:
Derin ve çukur bir yemek tabağında servis edilmesi önerilen ekşili köfte öğle yemeğinden akşam yemeği davetlerine kadar farklı saatlerde ikram edilebilir. Üzerine kuru nane eklenen yemek önce gözleri daha sonra mideleri bayram ettirecektir. Klasik bir şehriyeli pilav ve cacık bu yemekle eşsiz bir uyum içinde servis edilebilir. İzmir ve çevresinde olduğu kadar tüm ülkede sevilen köfteli tariflere sebzeli ilavelerle fark yaratmayı bilen Mutfak93 yemek lezzeti kadar özenli sunumuyla da misafirlerini şaşırtmayı ve etkilemeyi başarır.
Lezzet ve sağlık dolu yemekleri ile her gün daha çok sevilen İzmir, Bornova, Işıkkent Mutfak93 restaurant, Türk mutfağının mangal et lezzetlerini, zeytinyağlılarını ve sulu et yemeklerini özenle hazırladığı öğlen yemekleri menüsü ile sofralara getirir. Ziyaretçi ve takipçilerimiz ile paylaştığımız lezzet tarifleri ile bu enfes lezzetleri evlerinde de uygulayabilirler. Siz de yemeklerinizde İzmir esintisi yaşatmak istediğiniz her an mutfağa girerek yeni bir Mutfak 93 tarifini deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.