MUTFAK 93
Türk Mutfağı ve Et Restoranı
Tel: 0850 393 25 25
Adres:
Egemenlik Mahallesi, 6089 Sokak No:2
P.K.35070 Işıkkent
Bornova / İzmir
Cuma, 28 Eylül 2018 14:44

Hasanpaşa Köfte, Kolay ve Harika Bir Tarif

Hasanpaşa Köfte Hasanpaşa Köfte Mutfak 93

Hasanpaşa köftesini ister arkadaşlarınızı ağırlarken ister evinizde vereceğiniz özel davetlerinizde davetlilerinizi ağırlarken çok kolay yapabilirsiniz. Kolay yapımının yanında, tabaklarda gösterişli duran, patates püresinin ve köftenin birleşiminden ortaya çıkan harikulade bir yemektir.

Çok besleyici olması, protein yönünden tatminkar oluşu tercih nedenidir. Tek tercih edildiği ve ana yemek olarak düşünülebileceği gibi başka yemeklerle de sunulabilinir. Elbette her patates-köfte ikilisinin sunum yardımcısı salatalardır. Hasanpaşa köfteyi ile beraber masanıza koyacağınız çoban salata, mevsim salata gibi salatalar ile de sofralarınıza renk ve çeşit katabilirsiniz.


Hasanpaşa Köftesi için Malzemeler

Köfte için Malzemeler
500 gr. kıyma
1 adet orta boy soğan
¾ su bardağı ekmek kırıntısı
1 adet yumurta
Yarım bağ maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yenibahar

Püre için Malzemeler
4 adet orta boy patates
½ su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı kaşar peyniri – rende
Muskat
Tuz
Beyaz biber

Sos için Malzemeler
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su

Derin bir kapta kıyma, rende soğan, rende sarımsak, ekmek kırıntısı, ince doğranmış maydanoz, yumurta, tuz, karabiber ve yenibaharı yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortalarını çukurlaştırın. Ardından bir fırın tepsisine köfteleri dizin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20–25 dakika pişirin.

Püresi için;
Patatesleri iri parçalar halinde doğrayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve bir kaba alın. Üzerine süt, tereyağı, rende kaşar peynir, muskat, tuz ve beyaz biberi ekleyip bir ezici yardımıyla püre haline getirin.

Birleştirmek için;
Hazırladığınız patates püresini sıkma torbasına alın. Pişen köftelerin içlerini patates püresiyle doldurun ve tekrar fırın tepsinize dizin. Bir sos tenceresinde zeytinyağı, domates salçası ve suyu ekleyip pişirin. Hazırladığınız salçalı sosu fırın tepsinize dökün. Patates pürelerinin üzerine rende kaşar serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.