MUTFAK 93
Türk Mutfağı ve Et Restoranı
Tel: 0850 393 25 25
Adres:
Egemenlik Mahallesi, 6089 Sokak No:2
P.K.35070 Işıkkent
Bornova / İzmir
Pazar, 09 Aralık 2018 15:45

Kuzu İncik

Kuzu İncik Kuzu İncik Mutfak93
Küçükbaş hayvan etlerinden yapılan yemekler Osmanlı mutfağında olduğu gibi bu mutfağın devamı olan Türk mutfağında da büyük bir yer almaktadır. Ülkemizde en sık yetiştirilen hayvan türlerinden biri olan koyun ve kuzu besiciliği, bu hayvanların etlerinden yapılan yemekleri ön plana çıkarmıştır. İzmir ve çevresinde de düşünülenin aksine, ot yemekleri kadar tandır, köfte ve benzeri et yemeklerinin tarihi de oldukça eskidir.
Restoran ve lokantalarda sıkça karşılaştığımız bu et yemeklerini sıklıkla evlerde yapılır.
Bu yemekleri evde yapma şansınız zor veya zaman alçaksa Mutfak 93 Restaurant’ımız da, menü de yer aldığı bir öğle yemeğimizde muhteşem lezzetleri ile deneyebilirsiniz. Biz evlerinde de bu lezzetleri yapmak isteyenler için, Mutfak 93 Restaurant’ımız da Türkiye’nin en iyi aşçıları tarafından ve kendi besi çiftliğimizden gelen %100 yerli etler ile yapılan ve sunulan yemeklerden birisi olan Kuzu incik tarifini evde uygulayabileceğiniz şekilde sizlere vermeye çalıştık.
Kuzu İncik İçin Malzemeler
• 1 adet kuzu incik eti (kemikli ya da kemiksiz hale getirilmiş olabilir.)
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kekik
• 2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
• Yarım çay kaşığı biberiye
• 2 dal taze kekik
• Kuzu incik büyüklüğünde fırın torbası
Kuzu İncik Yapılışı
Mutfak 93 Restaurant lezzetine yakın bir yemek yapabilmek için yemeğin bazı püf noktalarını bilmek gerekir. İncik yapımında püf nokta ise etin önce buzdolabında dinlendirilmiş olmasıdır. Dinlenen et kemiğinden ayrılmadan bütün bir şekilde düdüklü tencereye alınarak üzerine sadece su koyulup haşlamaya bırakılır. Haşlanan incik bir karıştırma kabına alınır. Bu esnada istenirse kemiğinden ayrılır ve etler büyük doğramlar halinde kullanılır.
Tereyağı orta ateşte kaynatılmadan eritilir. Eritilmiş tereyağı, salça ve baharatlardan kıvamlı bir sos yapılır. Tuz ve karabiber sosa eklenir. Baharatlardan sadece taze dal kekik kullanılmaz ve sunum için ayrılır. Sosa bulanan incik fırın torbasına konulur ve fırına verilir. 200 dereceye ayarlanan fırında minimum yarım saat olmak üzere istenen kızarma kıvamına kadar pişirilir. İstenirse son 10 dk. inciğin üstü açılarak renk değişimi olması sağlanır. Servis ederken incik düz ve geniş bir tabağa alınır. Üzerine küçük parçalara ayrılan ve yıkanan taze dal kekikler serpiştirilir.
Biz burada sade kuzu incik tarifine yoğunlaştık ve paylaşmaya çalıştık. İstendiği takdirde kuzu inciğinizi, beşamal sosu, erik sosu, peynir sosu veya soya sosu ile sunumunu ve lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
İzmir usulü kuzu İncik fırın ya da ızgara sebzeler ile servis edilebilir. İstenirse yanına şehriyeli pirinç pilavı ya da patates püresi de konulabilen bu yemekte ana unsur olan uzun süre haşlanmış ve fırınlanmış yumuşacık kuzu etidir. Bir çok kişinin lezzetini artık iyi bildiği Mutfak 93, kuzu incik tatmak için harika bir mekandır. Pişirilmesi uzun zaman ve biraz da yetenek isteyen bu yemeği Işıkkent semtindeki İzmir’in en iyi restaurantı Mutfak 93 Restaurant’ımızda Türkiye’nin en iyi aşçılarının elinde hazırlanmış, Rational fırınlarında güveç kaplarda pişirilmiş ve muhteşem bir sunum ile gelen şekli ile yemenizi ısrarla öneriyoruz.
Mutfak 93 Restaurant, kuzu incik yanı sıra Türk mutfağının bir çok yöresel yemekleri tadabileceğiniz gurme ve elit bir mekandır. Kuzu inciğinizi Mutfak 93 Restaurant’ımızda da isterseniz kemiğinden ayıklanmış tek kişilik porsiyon olarak isterseniz de bütün olarak servis edilmesini de isteyebilirsiniz. Afiyet olsun.