MUTFAK 93
Türk Mutfağı ve Et Restoranı
Tel: 0850 393 25 25
Adres:
Egemenlik Mahallesi, 6089 Sokak No:2
P.K.35070 Işıkkent
Bornova / İzmir
Pazar, 23 Aralık 2018 15:43

Piliç Külbastı

Piliç Külbastı Piliç Külbastı
Adıyla da insanlarının hafızalarında artık yer edinmeye başlayan Mutfak 93 Restaurant'ı muhteşem atmosferi ve Türk mutfağının en seçkin örnekleri ile öğle yemekleri için bir merkez haline gelmeye başladı. Mutfak 93, öğle yemeklerinin yanısıra özel akşam yemekleri ve grup toplantıları için de misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz gözde bir mekandır.

Yine Mutfak 93 kadrosunda yer alan, Türkiye'nin en iyi aşçılarının elinden çıkan bir tarifimizi de sizlerle bu yazımızda paylaşmak istedik. Elbette bu ve diğer yemeklerimizi evinizde hazırlayabilmeniz için verdiğimiz bu tariflerin ulaşabileceği en leziz halini tatmak için sizi Mutfak 93'e bekliyoruz. Güveç kaplarda, en mükemmel pişirme teknikleri ile hazırlanmış yemeklerimiz, her öğlen, Bornova, Işıkkent'teki lezzet durağınız Mutfak 93 Restaurant'ının menüsünde yer almaktadır. 

Piliç Külbastı

Pek çok kültüre ev sahipliği yapan İzmir, tavuk, piliç yemeklerinde de yine kendinden söz ettirmektedir. Piliç külbastı günümüzde yaygın olarak restoran menülerinde görebileceğimiz bir lezzettir. Hazır gıdalardan ziyade insanlar artık sağlıklı ve lezzetli damak tatlarıyla yemek yemek istemektedir. Mutfak 93 menüsünde de sıklıkla yer alan ve Türk-Osmanlı mutfağının en lezzetli yemekleri arasında olan piliç külbastı, sağlıklı, doyurucu ve lezzetli olmasıyla günümüzde yediden yetmişe herkesin sevdiği yemeklerden biridir. Müşterilerimiz arasında çok tercih edilmektedir. Baharatları ve sosu sayesinde pek çok seveni vardır. Bu piliç yemeği, hem lezzetli hem hafif yemekler ile protein ağırlıklı beslenmek isteyen bireyler içinde ideal bir öğündür.

Piliç İçin Malzemeler
 
  • 5 Adet Piliç Göğüs Eti

Piliç Göğüslerin Sosu İçin
  •  1 Çay Bardağı Kadar Yoğurt
  •  2 Adet Kuru Soğan
  •  1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  •  1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  •  1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  •  2 Diş Sarımsak
  •  Tarçın
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Kimyon
  •  Kekik
  •  Yenibahar

Patates Püresi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Patates
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
  • Tuz
  • Bir Tutam Kıyılmış Dereotu
  • 2 Diş Sarımsak

Piliç Külbastı Tarifi

Göğüs etlerini yıkayın. Yıkanmış olan göğüs etlerini kesme tahtası üzerinde herhangi bir materyal yardımıyla döverek istediğiniz kalınlığı elde edin. Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin ve suyunu sıkın. Üzerine ise yoğurt, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, yenibahar, kimyon ekleyin ve en son soğanın suyu ilave edin. Soğan suyunu sıkarken acılığı hissederseniz eklemek zorunda değilsiniz. İlk önce göğüs etlerini bir tutam tarçına bulayın ve bekletin.
 
Piliç göğüs etlerini bir kaba yerleştirin ve üzerine hazırladığınız sosu dökün. Etleri kabın içinde alt üst edip yerlerini değiştirerek sosu daha iyi içine çekmesini sağlayabilirsiniz. Dinlenmesi için buzdolabına yerleştirin, mutlaka kabın üzerini kapatın ve 2 saat dolaptan çıkarmayın. Piliçler sos ile marine olurken patatesleri soyup dörde bölün ve haşlanması için ocağa koyun. Yeteri kadar yumuşadığında ocaktan alın ve sıcakken bir çatal yardımıyla patatesleri ezin. Hepsini ezdikten sonra üzerine süt, tereyağı, tuz, dereotu ve sarımsağı ekleyin. Püre haline gelene kadar karıştırmaya devam edin ve pütür bir patates kalıp kalmadığını kontrol edin.
 
Dolapta sosunu içine çekmiş olan tavukları çıkarın. Geniş bir tavaya ayçiçekyağı koyarak ısıtın ve kabın içinden tavukları alarak tavaya yerleştirin. Kızarma işlemi piliç turuncu olana kadar devam etmeli bu süre yaklaşık 4-5 dakikayı bulmaktadır. Bu süre içerisinde tavukları alt üst etmeyi unutmayın, tavanın kapağını kapatırsanız sos özelliğini kaybedebilir. İyice piştiğinden emin olduktan sonra tavukları servis tabağına alın ve patates püresiyle birlikte servis edin. Patates püresi aynı zamanda tavukların baskın sosunu da hafifletecektir.

Şimdiden afiyet olsun...